woensdag 7 september 2011

Bietensalade

Benodigdheden:
dikke plak ham in blokjes
200g gekookte aardappelen in blokjes
300g gekookte rode biet in blokjes
zout
3 eetl rode wijnazijn
zwarte peper
2 theel mosterd
1 theel mierikswortel
1 chilipeper
3 eetl olijfolie
2 eetl mayonaise
hard gekookt ei 
augurken

Zet de aardappelen en bieten koel tot gebruik.
Klop de azijn  met het zout, peper, mosterd en mierikswortel in een grote schaal tot het mengsel dik wordt.
Voeg de chilipeper, olie en tenslotte de mayonaise toe. Goed mengen.
oude aardappelblokjes, bietenblokjes, hamblokjes, stukjes augurk en stukjes ei toevoegen.
Laat  de salada minimaal 30 minuten intrekken.

Zelf gebruik ik halvolle mayonaise en de chilipeper vervang ik door chilipoeder.
Ook Voeg ik 2 eieren toe ipv 1.
De ham kan natuurlijk ook achterwege worden gelaten als men vegatarisch wil eten.

Eet smakelijk.

Gr Inge, Stefan, Viggo en Sanne

1 opmerking: